Home » EVENIMENTE » Conferința „Perspective Genizate asupra Excluziunii Sociale – Studii de caz din sectorul 3, București”

Conferința „Perspective Genizate asupra Excluziunii Sociale – Studii de caz din sectorul 3, București”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

HYperionAstăzi, 31 martie, va avea loc conferinţa „Perspective Genizate asupra Excluziunii Sociale – Studii de caz din sectorul 3, București”Aceasta se va desfășura între orele 15.00-18.00, în sala de conferinţe a Universități Hyperion din București (Calea Călărașilor, nr. 169, sector 3), etaj 6, corp A.

Conferinţa este organizată în cadrul proiectului Lucky to live in the capital city? – a space and relational approach to women’s social exclusion in Bucharest”. Proiectul este finanţat de către ERSTE Foundation (ERSTE Stiftung) din Austria și este implementat de Facultatea de Stiinţe Sociale, Umaniste și ale Naturii, specializarea Știinţe Politice, din cadrul Universității  Hyperion, cu sprijinul Centrului FILIA și E-Romnja.

Acest proiect are o relevanță crescută, având în vedere abordările discursive și politice actuale ale austerității, precum și criza economică – financiară care a generat noi riscuri privind excluziunea socială a femeilor. Excluziunea socială și sărăcia femeilor sunt fenomene generalizate pe fondul unor inegalități sociale semnificative, inegalități care determină fundamental accesul la rețele sociale, servicii și drepturi sociale sau accesul la un venit decent.
 
În cadrul conferinței vor fi prezentate rezultatele cercetării de teren efectuate în diferite zone ale sectorului 3 din București, privind riscul crescut de excluziune socială, sărăcie, precum și dificultățile întâmpinate de către femei din diferite grupuri sociale. Vor fi discutate principalele concluzii ale cercetării, precum și posibile recomandări care pot fi formulate în baza rezultatelor cercetării.
Programul conferinței:
conferinta hyperion
Persoană de contact: Alice Iancu (iancualice@yahoo.com; 0723.605.527)
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×