Home » EVENIMENTE » „Capitalele Unirii”, turneul aniversar al Corului Regal

„Capitalele Unirii”, turneul aniversar al Corului Regal

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, va desfășura în perioada iulie – noiembrie 2018 turneul aniversar Capitalele Unirii, dedicat Centenarului Marii Uniri, iar Hyp TV, televiziunea Hyperion, este partener media al evenimentului. Corul Regal va evolua în orașe românești din țară și de peste granițe, precum București, Râmnicu Vâlcea, Cluj, Iași, Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia.

Proiectul Capitalele Unirii va marca această aniversare importantă pentru națiunea română prin ceea ce are mai de preț țara noastră: artă, cultură și spiritualitate. De asemenea, proiectul dorește să realizeze o reparație istorică, reunind în mod simbolic, din punct de vedere muzical și artistic, toate provinciile istorice ale României, care în prezent intră în componența a trei state suverane: România, Republica Moldova și Ucraina.

Turneul Capitalele Unirii se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Concertul de lansare a turneului va avea loc duminică, 1 iulie 2018, începând cu ora 19:00, în Sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României. Evenimentul reprezintă debutul noii formule de concert a ansamblului și debutul dirijorului Andrei Stănculescu la pupitrul Corului Regal.

Invitatul special al concertului este Corul BRD, condus tot de Andrei Stănculescu, ansamblu inedit în peisajul muzical românesc, format din angajați ai BRD. Înființat acum 6 luni, în cadrul proiectului european Playing for Philharmonie, Corul BRD va susține, în luna decembrie a acestui an, un concert vocal-simfonic alături de Filarmonica din Paris.

Ambele ansambluri vor fi acompaniate la pian de Vlad Gînța, iar amfitrionul serii va fi tânăra și talentata actriță și cântăreață Irina Bucescu.

Evenimentul din București este dedicat și celor 6 ani pe care Corul Regal îi împlinește de la înființare în data de 6 iulie, precum și celor 109 ani care se împlinesc de la nașterea marelui compozitor român Paul Constantinescu, în data de 30 iunie.

Pe parcursul turneului, Corul Regal va evolua alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele 7 orașe ale itinerariului. În plus, repertoriul ales de către Corul Regal cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării noastre.

Corul Regal dorește să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale.

Centenarul este despre trecut, despre prezent, dar, mai ales, este despre viitor. Așadar, acest proiect se dorește a fi un preambul al unei campanii de promovare a vieții corale românești, care să se desfășoare în anii ce vor urma.

Nu în ultimul rând, turneul Capitalele Unirii va aduce un omagiu Familiei Regale a României, care a contribuit decisiv la realizarea evenimentelor de la 1918.

Intrarea este liberă!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×