Home » APARIȚII MEDIA » Actrița Rodica Mandache, profesor de onoare al Facultății de Arte Hyperion, a primit Premiul pentru întreaga activitate

Actrița Rodica Mandache, profesor de onoare al Facultății de Arte Hyperion, a primit Premiul pentru întreaga activitate

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Pe 21 septembrie 2020, actrița Rodica Mandache, profesor de onoare al Facultății de Arte Hyperion, a primit Premiul pentru întreaga activitate, în cadrul celei de-a 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER, desfășurată la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”- Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”,

Regizorul Radu Afrim, cel care a relansat-o pe Rodica Mandache odată cu distribuirea ei în spectacolul „joi.megaJoy” de Katalin Thuróczy (2006), pe care l-a montat pe scena Odeonului și pentru care a fost distins cu Premiul UNITER pentru Cel mai bun regizoriar Rodica Mandache cu Premiul UNITER la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar, i-a făcut un laudatio pe care îl redăm mai jos:

Vreau să încep cu ceea ce nu este Rodica Mandache. Rodica Mandache nu este o mare doamnă a «sfintei scânduri» – nu știu dacă și-ar fi dorit lucrul ăsta -, dar din fericire pentru noi toți ea nu este așa ceva. Dimensiunea umană a Rodicăi Mandache iese la suprafață clar, nedistorsionată.
Chiar dacă «Premiul pentru întreaga activitate» este, mai degrabă, despre trecut, Rodica Mandache este despre prezent. Teatrul este prezent. Teatrul este clipa aceasta. Rodica Mandache este despre aici, acum.

Invitați-o pe Rodica Mandache la o cafea și veți afla despre teatrul românesc lucruri pe care nu le veți afla din nicio carte de istorie a teatrului românesc, a spectacolului românesc.

Rodica Mandache poate să fie o școală cool, o școală foarte simpatică pentru toți regizorii, pentru toți colaboratorii ei și are această calitate de a vă lăsa să credeți că, de fapt, voi sunteți o școală pentru ea.

Toate aceste argumente vin în sprijinul faptului că Rodica Mandache este esențială în proiectele noastre.

Regizorul Radu Afrim despre Rodica Mandache

Actrița Rodica Mandache, la înmânarea Premiului pentru întreaga activitate:

„Un mare poet persan, Rumi, spunea că a-ți trăi viața e ca o misiune pe care ți-o dă Regele tău și tu trebuie să o faci foarte bine. Poți să faci mii de lucruri minunate, dar dacă nu faci acel lucru pentru care ești născut, pentru care ai vocație, e ca și cum nu ai trăit, e ca și cum nu ai făcut nimic bun. Eu dacă sunt astăzi aici și m-ați primit așa și v-ați ridicat în picioare și nu m-am așteptat, asta înseamnă că eu mi-am făcut misiunea aia pentru care am veniti aici, pe Pământ. […]”

Sursa  http://www.teatrul-odeon.ro/stire/trei-premii-pentru-intreaga-activitate-gala-uniter

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×