Home » APARIȚII MEDIA » VIDEO-Vernisajul expoziției „165 de ani de la Unirea Pricipatelor Române”

VIDEO-Vernisajul expoziției „165 de ani de la Unirea Pricipatelor Române”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×
Vă invităm să urmăriți materialul video realizat de Hyp TV – televiziunea studențească online a Universității Hyperion, partener media al Muzeului Naţional Cotroceni, la vernisajul
expoziției „165 de ani de la Unirea Pricipatelor Române„, prezentat de doamna ŞTEFANIA DINU – Director general adjunct (ştiinţific) al Muzeului Naţional Cotroceni. Vernisajul expoziției „165 de ani de la Unirea Pricipatelor Române” la Muzeul Cotroceni (youtube.com)
Vernisajul din 23 ianuarie 2024 a marcat împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (cunoscută ca Mica Unire) înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Expoziția organizată de Muzeul Național Cotroceni în parteneriat cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, a beneficiat de aportul Colecției Daniel Obreja din care sunt expuse
pașapoarte, fotografii și medalii emise în perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza pentru a ilustra reformele adoptate şi înfiinţarea unor instituţii.
Publicul va avea ocazia să vadă și obiectele de patrimoniu care fac parte din expoziția permanentă a Muzeului Național Cotroceni cum ar fi sabia de paradă – primită în dar de la principele sârb Mihail Obrenovici sau obiecte din anii domniei lui Al. I. Cuza.
Microexpoziția va putea fi vizitată până în data de 3 martie 2024.
Programări vizitare
vizitare@muzeulcotroceni.ro
021.317.31.07 sau 0725.518.381
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×