Home » EVENIMENTE » Workshop-uri online pentru psihologi – trainer Cristiana Haica

Workshop-uri online pentru psihologi – trainer Cristiana Haica

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Universitatea Hyperion din București va organiza online, pe zoom, începând din luna decembrie 2020, următoarele workshop-uri pentru psihologi:

1.Tulburările alimentare – evaluare clinică și intervenție psihologică de tip psihoeducație nutrițională și terapie cognitiv comportamentală

Taxa – 500 lei

Credite COPSI – 15 credite

Trainer – Cristiana Haica – psiholog clinician principal

 

Data desfășurării cursului

18.12.2020, între  orele 16-21

19.12.2020 între orele 10-15,

20.12.2020 între orele 10-15

Cursul se adresează atât absolvenților de psihologie cu specializarea psihologie clinică, consiliere, cât și studenților, masteranzilor, medicilor, părinților sau celor interesați să se perfecționeze în acest domeniu.

Înscrierile se fac până la 16 decembrie 2020 trimițând un e-mail la adresa psihologhyperion@gmail.com, care să conțină: Numele și prenumele cursantului, nr de mobil,  fotocopie după dovada achitării taxei de 500 lei, Denumirea cursului( Tulburările alimentare-Cristiana Haica).

Plata taxei de înscriere  poate fi efectuată fie prin casieria Universității Hyperion, parter, corp B, fie online/ prin bancă, pentru

Beneficiar: UNIVERSITATEA HYPERION BUCUREȘTI
CUI: 2836240
CONT IBAN: RO54BRDE441SV324033 54410
La detalii de plată se completează obligatoriu cu:
Numele și prenumele cursantului, taxa de înscriere  workshop psihologie.

Comportamentele alimentare disfuncționale (anorexia, bulimia, hiperfagia, mâncatul compulsiv, evitarea/restricționarea aportului alimentar, refuzul alimentar la copil, sindromul mâncatului nocturn, purjarea, ortorexia samd) apar de multe ori la persoane care din punct de vedere emoțional au o suferință și se manifestă fie ca expresie a acelei suferințe, fie ca o modalitate de a face față și a diminua, a face mai suportabile efectele acelei suferințe, conștientizate sau nu. Alteori sunt consecința unor cauze biologice, fiziopatologice detectabile și diagnosticabile medical. Tulburarile de alimentatie constau într-o varietate de condiții psihologice care duc la apariția de obiceiuri alimentare nesanătoase. Indiferent care este cauza lor, consecințele acestor comportamente alimentare disfuncționale duc la afectarea consumului si absorbției alimentelor cu impact semnificativ asupra sănătății fizice și funcționării psihosociale (conform DSM -5).

Rolul psihologului în tratarea tulburărilor alimentare este unul complementar abordării nutriționistului și endocrinologului, extrem de important în contextul în care persoanele suferind de astfel de probleme întâmpină dificultăți în plan emoțional, cognitiv și comportamental.

Prin acest workshop nu ne propunem doar cunoașterea principalelor tipuri de tulburări alimentare și a factorilor care duc la apariția și menținerea lor, ci mai ales discutarea modalităților de intervenție psihologică cele mai eficiente (cu eficiență demonstrate științific) – prin psihoedicație nutrițională și tehnici de terapie cognitiv comportamentală.

2.Tehnici creative de intervenție psihologică in programele de dezvoltare personală adresate copiilor și adolescenților 

Taxa – 300 lei

Credite COPSI – 10 credite

Formator – Cristiana Haica – psiholog principal psihologie clinică

Data – ianuarie 2021

Înscrierile se fac până la 31 decembrie 2020 trimițând un e-mail la adresa psihologhyperion@gmail.com, care să conțină:Numele și prenumele cursantului, nr.de mobil, Denumirea cursului

( Tehnici creative- Cristiana Haica), fotocopie după dovada achitării taxei de 300 lei.

Tehnicile terapeutice creative au fost întotdeauna utilizate în contextul tratării sănătății mintale și există o recunoaștere științifică din ce în ce mai largă a faptului că artele au un rol important de jucat în îmbunătățirea sănătății și bunăstării beneficiarilor. Dovezile științifice sugerează că activitățile creative pot avea un efect vindecător și protector asupra bunăstării mentale. Efectele lor terapeutice favorizează relaxarea, oferă un mijloc de autoexprimare, facilitează exprimarea și travaliul emoțiilor, reduc tensiunea arterială în timp ce stimulează sistemul imunitar și reduc stresul.

În acest workshop vom explora tehnici creative de intervenție psihologică cu aplicabilitate în cazul copiilor și adolescenților, în cazul cărora exprimarea prin arte facilitează foarte mult comunicarea și înțelegerea precum și accesul la terapie indifferent de nivelul de dezvoltare intelectuală a clientului.

3.Programe de tip work/life balance în organizații

Taxa – 300 lei

Credite COPSI – 10 credite

Trainer – Cristiana Haica – psiholog specialist psihologia muncii și organizațională

Data – februarie 2021

Înscrierile se fac până la 31 ianuarie 2021 trimițând  un e-mail la adresa psihologhyperion@gmail.com care să conțină: Numele și prenumele cursantului, nr de mobil,  fotocopie după dovada achitării taxei de 300 lei, Denumirea cursului Programe de tip work/life- Cristiana Haica

Conceptul de echilibru între viața profesională și cea privată (work/life balance) este acum în centrul atenției pentru aproape toate companiile, instituțiile politice, instituțiile de cercetare, familiile, indivizii și sindicatele atât la nivel național, cât și internațional. Cu atât mai mult cu cât Directiva europeană cu privire la work life balance a intrat în vigoare din 2019 și în trei ani de la aceasta toate statele membre ar trebui să o implementeze prin măsuri specifice legislative, administrative, regulamente.

Echilibrul dintre viața profesională și viața personală este un subiect important în gestionarea resurselor umane și se centrează pe a combina munca și viața personală într-un mod care să fie realizabil. Work life balance este, în general, legat de supraîncărcarea rolului, gestionarea timpului, presiunea timpului, satisfacția la locul de muncă, stresul la locul de muncă, angajamentul organizațional, satisfacția vieții, cifra de afaceri, bunăstarea, securitatea socială, timpul de lucru, flexibilitatea, familia, fertilitatea, (ne) angajarea, migrația , consum, schimbări demografice, timp liber și așa mai departe.

Vom discuta câteva definiții relevante, importanța work life balance în organizarea și în viața individului, cauzele și consecințele conflictului de viață profesională/personală, factori care ajută la crearea echilibrului între cele două, avantajele acestui  echilibru, modalități de implementare a politicilor work life balance, unele constatări din literatura de specialitate, recomandări și implicații și, în final, concluzia.

Cursul  se adresează psihologilor cu competențe în psihologia muncii, organizațională și servicii, personalului din departamentele de HR, oricărei persoane interesate de conceptul de work life balance – echilibru între viața profesională și personală.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×