Home » EVENIMENTE » Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”

Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Muzeul Naţional Cotroceni organizează duminică, 14 ianuarie 2018, ora 17.00, în Spaţiile medievale, vernisajul expoziţiei „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la încoronarea suveranilor României Mari”, continuând seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri. 

Expoziția, care va fi filmată de HypTV, televiziunea Univ. Hyperion, relatează în imagini rolul Familiei Regale Ferdinand și Maria atât în actele decizionale, cât și în acțiuni privind, pe de o parte, participarea armată a României în Primul Război Mondial, iar pe de altă parte, realizarea idealului național al Unirii, cu recunoașterea din partea marilor puteri europene.

Expoziția va include fotografii rare, aflate în patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, înfățișând Familia Regală în perioada tratativelor de pace, reîntoarcerea la București în decembrie 1918, precum și Încoronarea de la Alba Iulia.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 14 ianuarie – 13 februarie 2018.

Înscrierile la vernisaj se fac la numărul de telefon 021/317 31 06 sau prin e-mail la adresa relatiipublice@muzeulcotroceni.ro.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×