Home » EVENIMENTE » Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată la Brașov

Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată la Brașov

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Expoziţia foto-documentară „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronare Suveranilor României Mari” a fost deschisă publicului vineri, 16 februarie 2018, la Casa Sfatului din Brașov.

Evenimentul, organizat de Muzeul Național Cotroceni în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov, continuă seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale.  

„Astăzi am deschis la Casa Sfatului din Brașov, împreună cu partenerii noștri de la Muzeul Județean de Istorie, expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată până săptămâna trecută pentru publicul Muzeului Național Cotroceni și care va putea fi vizitată la Brașov până pe 4 martie. Începem astfel călătoria acestui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, cu fotografii rare din patrimoniul muzeului, pe care ne propunem să îl putem prezenta unei audiențe largi din diverse regiuni ale țării, dar și publicului de peste hotare. Am asumat, în an centenar, misiunea onorantă de a prezenta secvențe de istorie înălțătoare prin acest foto-reportaj pentru ochii românilor de pretutindeni, dar și ai străinilor care vor să ne descopere istoria”, a declarat Liviu Sebastian Jicman, directorul Muzeului Național Cotroceni.

Pe lângă fotografii înfățișând familia regală pe frontul Marelui Război, publicul va putea vedea și imagini cu reîntoarcerea suvernarilor în București, în luna decembrie a anului 1918,  din perioada tratativelor de pace, dar și de la încoronarea de la Alba Iulia din 1922.

Conceptul expoziţiei este realizat de Muzeul Național Cotroceni. Publicul este așteptat la Casa Sfatului până pe data de 4 martie.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×