Home » ECHIPĂ » PROVOCĂRILE INTELIGENȚEI ARTIFICIALE. COMUNICARE, EDUCAȚIE, SOCIETATE – Sesiunea de comunicări științifice Ediția a XXVI-a: 24 aprilie 2024

PROVOCĂRILE INTELIGENȚEI ARTIFICIALE. COMUNICARE, EDUCAȚIE, SOCIETATE – Sesiunea de comunicări științifice Ediția a XXVI-a: 24 aprilie 2024

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Facultatea de Jurnalism a Universității „Hyperion” din București organizează cea de-a XXVI-a Sesiune de comunicări științifice cu tema „Provocările Inteligenței Artificiale. Comunicare, educație, societate”, o manifestare care își propune să analizeze din diferite perspective modul în care evoluția extrem de rapidă a domeniului tehnicii digitale influențează diferitele aspecte ale societății contemporane. Implicațiile sunt multiple, antropologice, etice, economice, în domeniul comunicării, al educației, al sănătății etc. și vor modifica în mod decisiv lumea în care trăim.

Invitați speciali

Cristina Carata. Cu o pregătire în informatică și drept, își desfășoară activitatea în domeniul web3, ocupând poziția de cercetător la Humans.ai. Aici, își pune în valoare cunoștințele academice pentru a contribui la succesul și progresul companiei, inclusiv al proiectului ION, primul consilier AI guvernamental din lume. Este de asemenea doctorandă la Imperial College London, una dintre cele mai prestigioase zece universități din lume. Interesul său academic se axează în special pe intersecția dintre drept și tehnologiile blockchain și AI, cu scopul de a dezvolta o reglementare mai eficientă pentru criptomonede și de a implementa un nou tip de e-guvernare, folosind blockchain-ul și AI-ul ca instrumente principale.

Florin Zeru are o experiență solidă în comunicare strategică, lucrând în instituții publice importante, printre care Ministerul Muncii și Guvernul României. A condus proiectul „Strategia pentru managementul comunicării guvernamentale din România” și este coautor al lucrării „Comunicarea guvernamentală în România. O abordare strategică”. În calitate de cadru didactic, Florin predă cursurile „ChatGPT Prompting” și „Comunicare publică și media emergente” la specializarea „Comunicare și media emergentă” din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București.

Eugen Demetercă este artist vizual multidisciplinar, director de imagine în Televiziunea Română, pasionat de artă tradițională și digitală, film, fotografie, blogging. A avut mai multe expoziții personale, de grup şi participări la festivaluri şi a primit mai multe premii de-a lungul timpului, printre care Medalia de Aur a Asociației Artiștilor Fotografi din România și Premiul National Geographic România.

Cea de a XXVI-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice, având ca temă „Provocările Inteligenței Artificiale. Comunicare, educație, societate”, se va desfășura pe 24 aprilie 2024, începând cu orele 10.00, în Sala de Conferințe, etaj 6, corp A, la sediul Universității „Hyperion” din București – Calea Călărași, nr. 169, sector 3. Conferința va fi în format hibrid, urmând ca persoanele care nu pot fi prezente în București să-și prezinte materialele on-line.

Cei care doresc să participe la conferință sunt rugați să trimită Formularul de înscriere completat până la data de 18 aprilie 2024, urmând ca ulterior să primească confirmarea de participare, programul conferinței și link-ul de acces on-line (acolo unde este cazul). Formularul de înscriere trebuie trimis la adresa jmshyperion@yahoo.com. Lucrările științifice incluse în program vor fi publicate în Revista de Studii Media (https://jms.hyperion.ro/), editată de Facultatea de Jurnalism a Universității „Hyperion” din București și indexată în mai multe baze de date internaționale (CEEOL și Ulrichsweb, în curs de indexare în EBSCO și DOAJ). Pentru publicare, materialele complete trebuie redactate în limbile engleză sau franceză și trimise pe adresa jmshyperion@yahoo.com, până la data de 30 aprilie 2024. Nu se percep taxe de participare la conferință și nici taxe de publicare.

Sesiunea de comunicări științifice reprezintă un cadru academic al comunicării rezultatelor cercetării științifice realizate de participanți și al comunicării dintre profesori, cercetători, studenți și profesioniști din domeniul presei. Manifestarea reunește membri ai corpului academic, nume reprezentative ale lumii presei, cadre didactice universitare și de cercetare din țară.

Prin lucrările prezentate, prin rezultatele cercetării comunicate, prin ideile promovate, Sesiunea de comunicări științifice „Provocările Inteligenței Artificiale. Comunicare, educație, societate” își propune să contribuie la procesul producerii și transferului de cunoaștere calificată în spațiul academic, în mediul profesional și în societate.

Album foto post eveniment

(2) Facebook 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×