Home » EVENIMENTE » Evenimentele de seamă ale Universităţii Hyperion

Evenimentele de seamă ale Universităţii Hyperion

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Universitatea HyperionUniversitatea Hyperion va desfășura în următoarea perioadă o serie de activități și proiecte cu caracter educațional și social.  Cu sprijinul profesorilor și al studenților, această instituție de învățământ își manifestă interesul pentru realizarea a cât mai multor proiecte  în care studenții și profesorii să comunice și să colaboreze, pentru a obține rezultate eficiente. 

1. În perioada 19 februarie – 19 aprilie 2013, studenții și profesorii „Universității Hyperion” desfășoară campania umanitară „Hyperion pentru educație: Ne pasă! Dăruim zâmbete!

În această campanie, familia numeroasă a Universității noastre își propune să ofere bucurie copiilor defavorizați de soartă de la Centrul de Zi „Licurici”, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști. Să considerăm că și acești copii fac parte din familia noastră și să participăm împreună, fiecare cu o carte sau o jucărie, la dezvoltarea educației românești în orfelinate.

Campania este iniţiată şi organizată de Conf. Univ. Sandra-Lucia Istrate, Decan la Facultatea de Ştiinţe Umaniste; Elena Spânulescu, Director de Imagine .

2. În perioada 15-20 aprilie 2013, se desfăşoară Târgul de joburi şi practică, mai multe detalii în invitaţia ataşată pe  www.hyperion.ro  – „Târgul de joburi și practică” pentru potenţialele firme participante.

Coordonator proiect şi organizare: Elena Spânulescu, Director de Imagine; Marius Marin, Director Executiv al Biroului de Presă al Universităţii Hyperion (BPUH).

Număr estimativ de participanţi: peste 4000.

3. 26 – 28 aprilie 2013, Universitatea Hyperion din București  în colaborare  cu Muzeul  Satului  „Dimitrie Gusti”  vă invită  la Târgul Sărbătorilor Pascale,  în cadrul căruia se vor desfăşura următoarele evenimente:

  • „ZILELE FACULTĂŢII DE ARTEUNIVERSITATEA HYPERION”

Evenimentul  este iniţiat de Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion din Bucureşti, ce  prezintă publicului spectacole de teatru, proiecţii de filme studenţeşti, premiate la festivaluri naţionale şi internaţionale, expoziţie de fotografie, workshop-uri, teatru  şi comunicări  având ca temă „ARTA”.

 Evenimentul se desfăşoară în Sala Multimedia, Foaier Multimedia, în zilele 26-27 aprilie 2013, între orele 10.00 – 16.00.

  • „VIN FLORIILE CU SOARE ŞI SOARELE CU FLORII”

Programul  interactiv este oferit publicului în scopul descoperirii, cunoaşterii şi prezentării sărbătorilor pascale (Floriile, Paşti) prin datini şi obiceiuri specifice: spectacole de muzică religioasă, bizantină, folclorică, de datini, micro-expoziţii, concursuri, demonstraţii meşteşugăreşti (ouă încondeiate, icoane)  pentru familiarizarea cu valorile creştinismului şi readucerea  în memorie a ritualurilor, simbolurilor şi semnificaţiilor sărbătorilor pascale.

Perioada 26-28 aprilie, Program: 9.00 – 18.00.

Număr estimativ de participanți: 50.000.

Inițiator de proiect și organizare: Conf.univ. Beatrice Comănescu, Facultatea de Arte Hyperion, Director  TVR Internațional

4. Aprilie aduce  Spectacole de poezie și dramaturgie la Institutul Cervantes din București: 4 aprilie, ora 19.30 – Ioana Gruia,  10 mai, ora 19.30 – „Auto” de Ernesto Caballero

Universitatea Hyperion în colaborare cu Institutul Cervantes din Bucureşti organizează 2 evenimente culturale cu studenţi şi masteranzi de la Facultatea de Arte a Hyperion, specializarea Actorie, însoțite de  momente muzicale cu următorii artiști lirici :

– mezzosoprana Cristina Iordache-Iordachescu, profesor de canto la Facultatea de Arte Hyperion ;

– tenorul Florin Ormenisan, Cercul Militar Central și Opera Română

Primul eveniment este un spectacol de poezie, după poeme de Ioana Gruia, o cunoscută poetă spaniolă de origine română. Ioana Gruia a primit în 2011 premiul „Andalucía de poesía joven” (Premiul Andaluzia de poezie tânără), pentru volumul „El sol en la fruta” („Soarele în fruct”), din care fac parte poemele ce vor fi prezentate în spectacol.

Al doilea eveniment este un spectacol-lectură cu piesa „Auto” de dramaturgul spaniol Ernesto Caballero.

Spectacolele au drept scop promovarea culturii spaniole, dar şi a studenţilor/masteranzilor de la specializarea Actorie, urmând a fi prezentate ulterior în cadrul a două evenimente importante, Ziua Internaţională a cărţii şi Ziua Literaturii.

Număr estimativ de participanţi:  500

Coordonatori proiect şi organizare: Lect. Dr. Mihaela Triboi; Lect. Dr Silvia Ciobanu; Facultatea de Arte, Universitatea Hyperion; Elena Spânulescu, Director de Imagine la Universitatea Hyperion.

5. Cozonaci de Paşte, în perioada 24-26 aprilie 2013, studenţii de la Universitatea Hyperion şi elevii de la Liceul Hyperion vor participa la un concurs gastronomic de preparare a cozonacilor. 100 de cozonaci vor fi donaţi la două case de bătrâni din Bucureşti.

Număr estimativ de participanţi: 30.

Organizator: Lector.dr.Mihaela Marcu, Facultatea de Științe Economice.

6. Campionatul de tenis de masă se va organiza în perioada 20-24 mai 2013, iar studenţii, elevii şi profesorii de la Universitatea Hyperion şi Liceul Hyperion vor concura individual în sistem piramidal.

Număr estimativ de participanţi: 50.

Organizator: Lector. dr. Mihaela Marcu, Facultatea de Știinte Economice

7. Sesiunea anuală de Comunicări Ştiinţifice a studenţilor si masteranzilor de la Facultatea de Ştiinte Economice ,,Stadiul actual şi perspective pentru optimizarea activităţilor economice şi a pieţei muncii”, ediţia a IV-a, 16 mai 2013. Studenţii care doresc să participe la acest eveniment trebuie să acceseze linkul http://econ.hyperion.ro/conferinte/sesiune-comunicari, să descarce formularul de înscriere și să îl transmită apoi completat.

8. ECONOPHYSICS, NEW ECONOMY & COMPLEXITY INTERNATIONAL CONFERENCE „ENEC-2013” , 30 mai – 1 iunie 2013.

Număr estimativ de participanţi: 80

Organizator: Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Hyperion din Bucureşti

Comitet ştiinţific:
1. Prof. univ. dr. Anca Gheorghiu
2. Conf. univ. dr. Corina Maria Ene
3. Conf. univ. dr. Carmen Uzlău
4. Lect. univ. dr. Iulian Panait
5. Lect. univ. dr. Cristina Burghelea

Comitet de organizare:

Preşedinte: Lect. univ. dr. Mihaela Marcu

Membri:

1. Conf. univ. dr. Mihaela Dimitrescu

2. Conf. univ. dr. Georgeta Bărbulescu

3. Lect. univ. drd. Daniela Niculescu

4. Lect. univ. drd. Miron Dumitrescu

5. Asist. univ. drd. Dan Cristea

6. Asist. univ. drd. Ovidiu Antoniu Balint 

9. Între 13-14 iunie 2013, Departamentul de Litere şi Limbi Străine al Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Umaniste şi ale Naturii, are plăcerea de a vă invita la Conferinţa Internaţională cu titlul „Identitate şi conflict în context cultural şi geopolitic”.

Printre lucrările ce vor fi prezentate, conferinţa interdisciplinară va încerca să răspundă câtorva întrebări de mare actualitate şi nu numai: Care este sensul discuţiilor despre identitate în lumea actuală? Poate identitatea să ducă la conflict sau nu? Care este funcţia ei în definirea culturilor, naţiunilor şi grupurilor?

Ne vor ajuta în acest demers cei doi invitaţi speciali, doamna profesor Maureen Daly Goggin de la Arizona State University (USA) şi domnul profesor Constantin Schifirneţ de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA – Bucureşti).

Număr estimativ de participanți:100

Organizatori: profesorii de la Departamentul de Litere şi Limbi Străine, Facultatea de Stiințe Umaniste din cadrul Universității Hyperion (lector drd. Sorina Georgescu, conf. univ. Sandra – Lucia Istrate, conf. univ. Felix Nicolau, asist. dr. Claudia Draganoiu, lector. dr. Andreea Sion, lector dr. Dominte Carmen)

Toate evenimentele  din cadrul Universității Hyperion vor fi promovate și mediatizate de Biroul de Presă al Universităţii Hyperion (BPUH), coordonat de studentul Marius-Ilie Marin; Hyp TV (VEHMED) – televiziunea Universității Hyperion; publicațiile din cadrul Hyperion (Hyperflash, Ultima ora, HypNews), dar și de alți parteneri media.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×