Home » EVENIMENTE » Decanul Facultății de Drept, Jurnalism, Psihologie și Științe ale Educației, Ion Marin: dublă lansare de carte la Bookfest 2013

Decanul Facultății de Drept, Jurnalism, Psihologie și Științe ale Educației, Ion Marin: dublă lansare de carte la Bookfest 2013

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Ion MarinDecanul Facultății de Drept, Jurnalism, Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Univesității Hyperion, profesorul și jurnalistul Ion Marin, a lansat sâmbătă, 1 iunie, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2013, două cărți de succes: „Geopolitica și securitatea globală” și „Noaptea dintre milenii”.

Astfel, la standul editurii „Semne”, Ion Marin, însoțit de jurnaliști, personalități importante, colegi din corpul profesoral, studenți și familie, și-a prezentat cele două opere publicistice în fața tuturor celor interesați de activitatea sa de scriitor, dar și jurnalist. 

„Geopolitica şi securitatea globală” şi „Noaptea dintre milenii” sunt două cărţi reprezentative ale lui Ion Marin, întrucât se reflectă  activitatea de peste 30 de ani în domeniul jurnalistic şi cea de peste un deceniu în învăţământul universitar. 

În cea dintâi creație, autorul îşi focalizează atenția și studiul asupra geopoliticii şi securităţii globale. Se regăsesc în acest volum capitole precum: concepte geopolitice fundamentale, reprezentanţi şi curente în geopolitică, analiza diacronică a geopoliticii conflictelor, mediul de securitate global, conflicte din Orientul Apropiat şi geopolitica petrolului, arhitectura de securitate euroatlantică şi implicarea României în cadrul său, dar şi altele care se dovedesc la fel de interesante. 

Cartea „Geopolitică și securitatea globală” reprezintă rezultatul preocupărilor și efortului în domeniu ale profesorului Ion Marin, care susţine de mulţi ani cursurile de geopolitică şi securitate globală, jurnalism şi terorism şi dreptul comunicării la Departamentul de Jurnalism, Universitatea Hyperion.

Prezent la evenimentul de lansare, jurnalistul Bogdan Ficeac consideră cea de-a doua carte, „Noaptea dintre milenii”:

O carte foarte interesantă. Cred că este o carte care chiar merită citită, pentru că, și această carte, ne poate face o comparație, ne poate pune pe gânduri, ne poate îndemna la reflecție (nu neapărat în ce țară trăim și ce s-a întâmplat în această țară), dar și la ce am făcut noi și ce avem de făcut de aici înainte. Încă o dată felicitări pentru autor, pentru această dublă lansare (o lansare remarcabilă, de o calitate remarcabilă) și la cât mai mulți cititori!”

Autorul s-a declarat încântat de prezența celor dragi, într-un moment atât de important: 

 „Constat cu bucurie că au venit mulți studenți, profesori, și acum fac o paranteză mai lungă (foarte mulți prieteni, oameni deosebiți, personalități marcante ale vieții publice). Vreau să vă spun că anul 2000, zi cu zi, înseamnă în această carte editoriale pe care le-am scris în fiecare zi și au apărut în ziarul – Ultima oră – .”

Despre culegerea de articole (eseuri, cronici, pamflete) publicate în ziarul „Ultima oră”, în anul 2000, „Noaptea dintre milenii”, dar și despre Ion Marin, jurnalistul și scriitorul Florian Bichir a declarat: 

„Ion Marin nu a schimbat un rând din aceste editoriale. Le am pe absolut toate, am verificat. Pe 4 ianuarie 2000 s-a dus la muncă și a scris primul editorial. A avea curajul propriei tale opinii și a nu te îndoi s-o spui, totuși, și cu durere că ceea ce am prevestit acolo, ceea ce am gândit acolo, s-a și întâmplat la distanță de, iată, aproape 15 ani, e un act de mare curaj și demonstrează capacitatea de analiză a jurnalistului Ion Marin.

Are idei multe și face un pamflet teribil (și aici trebuie să recunosc cu smerenie: e mai talentat ca mine, ceea ce rar se întâmplă). De ce a scos profesorul, de data aceasta, Ion Marin această carte? Pentru a da un exemplu de cum se face un pamflet, cum se face un editorial care trebuie să muște.”

„După 13 ani, Școala de presă Ion Marin revine în actualitate. Studenții dumnealui ar fi bine să citească această carte, pentru că meseria asta, în gazetărie, se și fură. A vedea cum formează fraza, a vedea ideile lui Ion Marin, savoarea și polemica. E un polemic extraordinar!” 

 La final, Ion Marin a transmis următorul mesaj:

 „Jurnalismul este cea mai frumoasă profesie pe care, dacă o faci cu drag, poți să te consideri în permanență în vacanță, fie și pentru faptul că nu poate nimeni să-ți fixeze un program sau să-ți pună o condică. În același timp, întrucât este o muncă pe care o faci fără nicio pauză, zi și noapte, pentru cei care nu suportă un asemenea regim, poate însemna un calvar și este mai bine să renunțe de la bun început!”

Pentru cei interesați, Ultima Oră , cotidianul al cărui director este Ion Marin, vă stă la dispoziție în orice moment cu informații actuale.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

comments

  1. […] cărțile „Geopolitica și securitatea global” și „Noaptea dintre milenii”. Citiți Decanul Facultății de Drept, Jurnalism, Psihologie și Științe ale Educației, Ion Marin: dublă…, pentru mai multe […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×